Cave Run tarjoaa hauskoja seikkailuja

Cave Run tarjoaa hauskoja seikkailuja

Cave Run on Ravenous Gamesin laatima netissä sekä sovelluksena tarjottava hauska pieni seikkailupeli, jossa pääsee juoksemaan, hyppelemään ja keräilemään kolikoita mielin määrin. Tavoitteena on löytää salaperäisen ja tummanpuhuvan luolan perukoilta kaivattu aarre.

Miten peli toimii?

Tässä pelissä käytetään liikkumiseen hiirtä, jota klikkaamalla hahmo hyppää ilmaan. Pelaaja pääsee seuraamaan omien pisteidensä ja keräämiensä kolikoiden kertymistä ruudun yläosassa olevasta kentästä. Aina kun on onnistunut keräämään määrätyn määrän kolikoita, pääsee siirtymään tasolta seuraavalle. Mitä ylemmällä tasolla pelaa, sitä hankalammaksi käyvät kulkureitit. Pelissä saatava pistemäärä määrittyy paitsi sillä, kuinka pitkän matkan on pelissä onnistunut kulkemaan, myös kerättyjen kolikoiden määrällä.

Arvostelu

Cave Run muistuttaa suuresti takavuosien hittipeli Canabaltia, mutta on siinä myös paljon omaa. Sen sijaan että pelaajan täytyisi paeta kiireen vilkkaa rakennuksesta toiseen, on Cave Runissa seikkailuhenkisempi meininki, joka vetoaa varmasti jännityksen tunteesta pitäviin. Pelaaja pääsee pakenemaan murenevan luolan alta samalla kolikkoja keräten ja henkensä riskeeraten.

Cave Run toimii todella herkästi ja mahdollistaa sekä matalammat että korkeammat hypyt riippuen siitä, näpäyttääkö pelaaja hiirtä pikaisesti vai pitääkö hän painiketta pohjassa pidemmän aikaa. Matkan varrella tulee vastaan hyvin erilaisia esteitä, joten eri korkuisilla hypyillä todella on merkitystä. Joissain esteissä vaaditaan sopivan matalaa loikkaa, kun taas jotkut edellyttävät huippukorkean hypyn avulla tapahtuvaa esteen ylitystä.

Pelissä käytettävä graafinen puoli ei valitettavasti aivan vedä vertoja vastaaville kilpaileville peleille, vaan jää hieman valjuksi ja lapselliseksi. Pelissä ohjailtava Jaska Jokusta muistuttava hahmo juoksee tönkösti ja heiluttelee käsivarsia linnun lailla hyppyjen aikana, joka ärsyttää. Toisaalta luolan grafiikoissa on onnistuttu paremmin ia etualalla sekä taka-alalla näkyvät eri osat tuovat peliympäristöön mukavasti syvyyttä. Aina kun tietty etäisyys on saavutettu ja pelaaja nousee tasolta seuraavalle, muuttuu luolan värimaailma tuoden peliin vaihtelua.

Visuaalisen puolen puutteista huolimatta Cave Run on mukiinmenevä ja viihdyttävä peli, joka tarjoaa ohjelmaa jopa päiväkausiksi. Kyseessä on juuri sellainen peli, jossa häviäminen tuntuu jäävän niin pienestä kiinni, että ensi kierroksella kuvittelee pärjäävänsä huomattavasti paremmin.

 
 
 
 
 

Copyright © 2018 pelisaitti.fi. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM