Forza Motorsport -pelisarjan uusin lisäys ilahduttaa

Forza Motorsport -pelisarjan uusin lisäys ilahduttaa

Mikäli ajopelit tuntuvat omalta jutulta, ei tuskin ole tätä parempaa aikaa nauttia kaikkien aikojen parhaimmista ajopeleistä. Juuri hiljattain markkinoille on nimittäin ilmaantunut useampi erinomainen ajopeli, joista mainittakoon esimerkiksi Project Cars 2 sekä F1 2017. Kolmas paljon huomiota osakseen saanut lisäys ajopelien joukossa on tietenkin Forza Motorsport 7, joka on suunnattu suurelle pelaajajoukolle. Kyseessä ei ole pelkästään yhteen moottoriurheilulajiin keskittyvä peli tai yltiörealistinen ajosimulaattori, vaan suurempaa joukkoa miellyttävä ajopeli, josta löytyy sopivasti haastetta hyvinkin eri tasoisille pelaajille. Forza Motorsport 7:ssa pelaaja pääsee aidosti nauttimaan vauhdin hurmasta ja elämään unelmiaan.

Mistä pelissä on kyse?

Vaikka kyseessä on varsin monena versiona esiintynyt peli, on pelin perusperiaate säilynyt ennallaan pelistä toiseen. Tehtävänä on ajaa omaa autoa nopeammin kuin yksikään kilpailija. Mitä nopeammin ajaa, sitä todennäköisemmin kilpailussa sijoittuu paremmin ja sitä enemmän saa kerättyä itselleen pisteitä. Pisteillä pelaajan on puolestaan mahdollista hankkia itselleen yhä parempia autoja, jolloin kilpailumenestys on helpompaa myös jatkossa. Pelissä tavoitteena on saavuttaa lopulta Forza Driver’s Cup, jonne pelaaja pääsee voitettuaan kuusi mestaruutta, jotka avautuvat yksi toisensa jälkeen. Pelissä on kaiken kaikkiaan 32 eri rataa, joista yksi rata on edellisistä peleistä tuntematon uusi tuttavuus ja muut vanhoja ja jo ennestään hyviksi havaittuja.

Forza Motorsport on pitkälti samankaltainen kuin edeltäjänsä, mutta toisaalta siinä on myös jotain uutta. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon se, että edellisissä peleissä pisteet riittivät autojen ostamiseen, mutta nyt noin seitsemänsadan auton valikoima avautuu pelaajalle taso tasolta. Kun aiemmalla tasolla on saanut kerättyä riittävän määrän ajoneuvoja itselleen, avautuu pelissä seuraava taso.

Peliarvostelu

Forza Motorsport 7 tarjoaa viihdyttävän ajopelin, jossa ajoneuvon varsinaisessa hallitsemisessa voisi olla petraamisen varaa, mutta jossa pelin muut elementit paikkaavat puutetta loistavasti. Yksi Forza Motorsport 7:n parhaimmista ominaisuuksista on sen äärettömän dynaaminen sää, joka mukailee aivan oikeita sääolosuhteita. Toisinaan sataa ja salamoi ja toisinaan puolestaan paistaa taivaan täydeltä, joka vaikuttaa myös kilparadan kuntoon ja siten ajo-olosuhteisiin. Pelin grafiikat ovat häkellyttävän aidonoloiset ja esimerkiksi märkä rata kiiltää uskomattoman aidon tuntuisesti. Kaiken kaikkiaan ajopeleistä pitävien on melkeinpä mahdotonta olla pitämättä tästä pelistä!

 
 
 
 
 

Copyright © 2018 pelisaitti.fi. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM