Golf Story – golfsimulaattorin ja roolipelin risteytys

Golf Story – golfsimulaattorin ja roolipelin risteytys

Vaikka golfsimulaattorin ja retrohenkisen roolipelin risteytykseksi parhaiten kuvattava peli saattaakin vaikuttaa hieman omituiselta yhdistelmältä, Golf Story -pelissä se toimii ihmeen hyvin.

Golf Story on selkeästi ammentanut inspiraatiota Mario Golfista, vaikka se onkin rakenteeltaan loppujen lopuksi melko erilainen. Golf Storyssä on kyse roolipelistä, mutta siinä on runsaasti pilkettä silmäkulmassa, eikä peliä siksi kannatakaan ottaa turhan vakavasti.

Mistä pelissä on kyse?

Tässä pelissä ei ole varsinaista juonta, mutta pelin tavoitteena on tulla ammattitason golfinpelaajaksi. Se kuitenkin edellyttää paljon muutakin kuin pitkäjänteistä golfin pelaamista. Tässä pelissä nimittäin pääsee todella kokemaan, kuinka golffaajaksi noustaan vähitellen, kirjaimellisesti ruohonjuuritasolta aloittaen. Pelissä pääsee toki pelaamaan yllin kyllin golfia, mutta lisäksi leikkaamaan nurmikkoa ja hölkkäämään kentän ympäri. Lisäksi ohjelmaan kuuluu joitain hieman epätavallisempia aktiviteetteja kuten karmaisevia luurankoja vastaan tappeleminen keskellä kammottavaa hautausmaata tai luolamiesten kanssa rupattelua. Nämä aktiviteetit tekevätkin tästä pelistä niin huvittavan, ja yllätyksiä tässä pelissä todella piisaa!

Silloin kun pelissä ollaan normitilanteessa viheriöllä lyöntitilanteessa, noudattelee Golf Story perinteistä golfpelin rakennetta. Pelaaja pystyy kolmitasoisessa palkissa määrittelemään kierteen määrän sekä lyönnin voimakkuuden sen mukaan, millaista tuulta ja maastoa on odotettavissa. Tietenkään tässä peli ei tyydy pelkkiin tavanomaisuuksiin, vaan ripaus yllätyksellisyyttä löytyy muun muassa erilaisten esteiden joukosta. Pallon kulkua viheriöllä saattavat häiritä esimerkiksi bunkkerit ja muut erikoiset esteet, täysin odottamaton sää sekä vikkeläjalkaiset oravat, jotka saattavat yllättäen käydä ryöstämässä pallon itselleen.

Peliarvostelu

Golf Story on yllättävän hauska peli, jossa pääsee todella golfin pelaamisen makuun hyvin monipuolisesti. Pelaaja pääsee vähitellen parantelemaan golfvarusteidensa tasoja ja kehittämään taitojaan pelissä edetessään. Peli tarjoaa useita yllättäviä käänteitä, jotka saavat pelaajan joko purskahtamaan nauruun tai suuttumaan. Kun mukana muistaa pitää huumorintajuisen asenteen, saa tästä pelistä valtavan paljon iloa! Monipuolisuuden ja yllätyksellisten elementtien ansiosta tämän pelin parissa voi vierähtää pitkäkin tovi, mutta lopulta se alkaa toistamaan itseään, sillä osa tehtävistä muistuttaa suuresti toisiaan. Golf Storyä voi silti lämmöllä suositella pelattavaksi kelle tahansa golfista edes hivenen kiinnostuneelle.

 
 
 
 
 

Copyright © 2018 pelisaitti.fi. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM