Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport

Vuoden 2017 loppupuolella julkaistu Gran Turismo Sport on klassinen ja luokassaan arvostettu ajopeli, jossa on kyse paljon muustakin kuin vain nopeimmin ajamisesta. Tämän pelin alussa pelaajan tulee esimerkiksi katsoa ajoetiketistä kertova video, joka valistaa siitä, miten vastuullinen kuljettaja käyttäytyy ratissa. Siinä missä Forza Motorsportin kaltaiset pelit palkitsevat pelaajaa terävistä kurveista ja loistavista ohituksista, on GT:ssä paras kuljettaja reilu ja säntillinen.

Mistä pelissä on kyse?

GT Sport on perinteinen ajopeli, mutta järjestyksessään jo 16. Gran Turismo -peli tuo silti jotain uutta pelaajien iloksi. Valikoimassa on edeltäjiin verrattuna vähemmän autoja sekä rajoitetusti kilparatoja, mutta siitä huolimatta pelaaja pääsee pitämään hauskaa ratissa. Bonusta tulee myös siitä, ettei tässä pelissä ole lukittavia erikoisominaisuuksia, joiden avaaminen olisi maksullista.

Yksinpelissä on tarjolla monenlaisia mielenkiintoisia haasteita, joiden parissa aika kuluu kuin siivillä. Erilaisia haasteita ovat esimerkiksi nopeimmat kierrosajat tai taloudellinen ajaminen, vaikka perimmäisenä tavoitteena onkin tietysti ensimmäisenä maaliin saapuminen. Suurin osa haasteista on loppujen lopuksi helppoja kunhan tietää, mitä tekee, mutta joukkoon mahtuu myös todella kiperiä pähkinöitä purtavaksi.

GT Sport tarjoaa myös mielenkiintoisen netissä pelattavan moninpelin, jossa ajetaan muita kuljettajia vastaan. Toisinaan kisat yltyvät todella tiukoiksi, sillä monet GT:n pelaajat ovat hioneet taitonsa huippuun. Netissä GT:n pelaajien yhteisö on vuosien varrella kasvanut suureksi ja pelaajia yhdistää rakkaus peliä kohtaan.

Peliarvostelu

GT Sport on odotetusti loistavilla grafiikoilla ryyditetty ajopeli, jossa kaikki toimii niin kuin pitää. Peli pyörii sulavasti, kunhan käytössä on riittävän nopea netti. GT:ssä autot ovat jämäkkiä ja niiden ohjaaminen tuntuu todenmukaisemmalta kuin esimerkiksi Forza 7 -pelin autojen ohjaaminen. Mikäli sortuu ajossa virheisiin, tullaan siitä rokottamaan. Esimerkiksi liian innokas jarrutus tai terävä käännös saattaa kostautua ja auto voi liukua radalta pois. Peli tarjoaa riittävästi haastetta myös kokeneemmille ajopelien harrastajille, mutta aloittelijakin tulee taatusti nauttimaan ajamisen tarjoamista elämyksistä ja vauhdin hurmasta.

Gran Turismo Sport tarjoaa GT-sarjan peleille tyypilliseen tapaan kaikkea sitä, mitä erinomaiselta ajopeliltä odottaa saattaa. Pelissä on upeita autoja, mahtavia kilparatoja, mielenkiintoinen online-pelivaihtoehto sekä yksinpelivaihtoehto, joka tarjoaa niin ikään runsaasti haasteita ja viihdettä. Etenkin Playstation 4:llä pelatessa kyseessä lienee tämän hetken kovin ajopeli.

 
 
 
 
 

Copyright © 2018 pelisaitti.fi. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM