Miten käy Pokemon GO:n?

Miten käy Pokemon GO:n?

Viime vuonna Pokemon GO oli kaikkien huulilla. Nyt suosio on hieman hiipunut, mutta tälle pelille ei riitä se, että se on onnistunut rikkomaan lähes joka ikisen mobiilipeliin liitettävän ennätyksen. Pelin takana toimiva Niantic nimittäin on julistanut pyrkivänsä siihen, että Pokemon GO eläisi ikuisesti tai vähintäänkin erittäin pitkään. Mobiilipelimarkkinat ovat olleet pinnalla vasta niin vähän aikaa, ettei kukaan kuitenkaan pysty varmuudella ennakoimaan, mihin suuntaan ne tulevat kehittymään seuraavien vuosien tai vuosikymmenten aikana. Jopa kännykällä pelattavan matopelin huippuvuosista ei ole kulunut edes kahtakymmentä vuotta, vaikka peli tuntuukin jo kovin kaukaiselta historiassa.

Pokemon GO julkaistiin hieman yli vuosi sitten ja vaikka valtaosa pelin ladanneista pelaajista onkin siirtynyt jo muiden pelien pariin, on Pokemon GO:ta yritetty pitää pinnalla uusilla julkaisuilla. Tällä hetkellä julkaisemisen kynnyksellä on kolmannen sukupolven versio, joka pitää innokkaimmat Pokemon GO:n pelaajat menossa mukana. Viidentoista kuukauden aikana peruspeliin on tehty lukuisia pieniä päivityksiä ja muutama vähän merkittävämpikin päivitys. Kenties suurin muutos on ollut areenoiden muokkaaminen, joka sai pelaajilta varsin ristiriitaisen vastaanoton. Peliin on myös tuotu uusia raideja, jotta edellisiin kyllästyneille pelaajille saataisiin tarjottua jotain uutta.

Vaikka uusia versioita, päivityksiä ja laajennuksia julkaistaisiinkin säännöllisin väliajoin, tarvitaan jotain muutakin, jotta peli pysyisi yhä edes jotenkuten pinnalla. Vaihtoehdoiksi on esitelty muun muassa jonkinlaisia virtuaalitodellisuuden luovia laseja tai kuulokkeita, jotka täydentäisivät pelielämystä. Pokemon GO:ssa perimmäisimpänä ongelmana on kuitenkin se, että pelistä puuttuvat perustason tavoitteet ja aktiviteetit. Sen sijaan peli koostuu loppujen lopuksi varsin yksinkertaisista kiinniotoista, keräilemisestä ja taisteluminipeleistä. Jotta peli voisi pitää mielenkiintoa yllä, täytyy sen laajentaa konseptiaan radikaalisti.

Jää nähtäväksi, kuinka pitkään pelipiireissä puhutaan Pokemon GO:sta. On hyvinkin luultavaa, että Pokemon-brändi jää elämään yhtä legendaarisena kuin Nintendon tunnetuimmat pelihahmot, mutta Pokemon GO on asia erikseen. Kyseessä voi olla peli, joka jää pelien historiaan ensimmäisenä mobiilipelaamisen mullistaneena pelinä, mutta yhtä lailla se voi nousta jälleen uuteen iskuun ja pysytellä pelaajien suosiossa jatkossakin, mikäli Niantic pelaa korttinsa oikein.

 
 
 
 
 

Copyright © 2018 pelisaitti.fi. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM