Space Invaders 2002

Space Invaders 2002

Space Invaders 2002 on menneiden vuosien huippusuositusta Space Invaders -pelistä tehty uusi versio. Pelin perustoiminnot ja perusidea ovat säilyneet samana ja ainoat muutokset löytyvät lähinnä grafiikoista.

Miten peliä pelataan?

Kuten kaikki varmasti jo tietävät, on Space Invaderissa kyse suuresta joukosta avaruudesta tulleita vieraita ötököitä, jotka laskeutuvat vähitellen kohti pelaajan lasertukikohtaa. Tunkeutujat liikkuvat ruudun vasemmalta puolelta oikealle ja jälleen oikealta vasemmalle siirtyen samalla vähitellen yhä alemmas. Samaan aikaan ne pudottelevat alas pieniä pommeja, joita pelaajan täytyy väistellä parhaansa mukaan. Mikäli pelaaja epäonnistuu ja tulee pommin osumaksi, menettää hän tukikohtansa ja peli tulee päättymään siinä vaiheessa kun joku tunkeutujista päätyy ruudun alaosaan asti tai kun kaikki tukikohdat tuhoutuvat. Kaiken kaikkiaan pelaajalla on käytössään neljä suojautumiseen tarkoitettua bunkkeria ja lisäksi jokaisen tason loppuun vietyään pelaaja palkitaan ylimääräisellä lasertukikohdalla.

Pelaajan tärkein tehtävä on pommien väistelemisen lomassa ampua lasersäteitä ötököiden joukkoon ja vähitellen tuhota ne yksitellen ennen kuin ne ennättävät laskeutua alas saakka. Eri ötököistä saa eri pistemääriä riippuen niiden sijainnista. Kahden alimman rivin ötököiden tuhoaminen tuo 10 pistettä per ötökkä, kahden keskirivin ötökän tuhoaminen 20 pistettä per ötökkä ja kahden ylimmän rivin ötököiden tuhoaminen 40 pistettä ötökkää kohden. Lisäksi tunkeutujien joukossa vilahtaa välillä ufoja, joista saa vaihtelevasti 50-300 pistettä.

Pelaaja siirtää laserasettaan nuolinäppäimillä oikealle ja vasemmalle. Lasersäteen saa ammuttua välinappia painamalla. Muita nappeja ei pelissä tarvitakaan, joten kyseessä on todella yksinkertainen peli oppia.

Peliarvostelu

Mikäli on pelannut aikoinaan alkuperäistä Space Invaders -peliä, saattaa tämä versio pelistä tuoda helpotusta nostalgiannälkään. Toisaalta peli on hämmästyttävän samanlainen kuin sen edeltäjäkin, jonka vuoksi se ei erotu kovinkaan selkeästi parempana pelinä. Grafiikat ovat toki hieman paranneltuja ja tunkeutujan tuhoutumisessa käytetään näyttävämpää efektiä kuin alkuperäisessä pelissä, mutta muuten erot ovat häviävän pieniä.

Peli on hauska hetken aikaa ja jaksaa innostaa niin lapsia kuin nostalgiaa tuntevia aikuisiakin. Ufo-ominaisuus on hauska ja ötököiden laskeutuminen alas yhä kiivaampaan tahtiin saa aina sydämen tykyttämään.

 
 
 
 
 

Copyright © 2018 pelisaitti.fi. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM