Splatoon 2

Splatoon 2

Splatoon 2 muistuttaa monelta osin pelin ensimmäistä versiota eli Splatoonia. Kyseessä on moniulotteinen ja mielenkiintoinen moninpeli, jossa ääniefektejä ja visuaalisia tehosteita piisaa. Tässä on peli, jossa pääsee läikyttämään mielin määrin maalia vastustajan päälle. Splatoon-pelit soveltuvat pelaajille, jotka eivät kaipaa strategisia pelejä vaan suorasukaista toimintaa.

Mistä pelissä on kyse?

Splatoon 2 -pelissä ideana on tykittää maalilla täytetyllä aseella maata ja saada kartalla mahdollisimman suuri alue peitettyä oman joukkueensa värillä. Vastassa pelissä on toinen joukkue, jonka vastaan tulee taistella kynsin ja hampain. Kun vastustajaan osuu aseensa väripanoksella riittävän monta kertaa, se räjähtää ja levittää kartalle maalia, jonka voi peittää oman joukkueen värisellä maalilla. Pelissä yhden kierroksen pituus on kolme minuuttia ja sen päätyttyä suurimman osan karttaa hallitseva joukkue voittaa pelin.

Peliarvostelu

Splatoon 2:n ulkoasu saa hyvälle tuulelle, sillä pelissä on käytetty rohkeasti kirkkaita värejä, teräviä muotoja ja näyttäviä erikoisefektejä. Myös äänitehosteissa on onnistuttu erinomaisesti. Esimerkiksi maalin roiskahtaminen eri pinnoille kuulostaa erilaiselta pinnasta riippuen ja metallisten esineiden päällä kulkeminen tuottaa asianmukaisen klonksuvan äänen. Pelissä on myös huomioitu hienosti latauksiin kuluva aika ja pelaaja pidetään viihtyvänä latausikkunaan avautuvan musikaalisen minipelin avulla.

Vaikka Splatoon 2 onkin loppujen lopuksi perusidealtaan varsin simppeli peli, kätkeytyy siihen monia ulottuvuuksia. Pelissä saa uuden aseen aina kun siirtyy tasolta seuraavalle, joka tuo vaihtuvien karttojen ohella pelaamiseen monipuolisuutta ja vaihtelua. Lisäksi pelissä on mahdollista muokata hahmoaan mieleisekseen uusilla vaatteilla, joihin on liitetty erilaisia bonustaitoja. Pelissä voi vaikkapa valita hahmonsa päähän erikoishyökkäystä nopeuttavan lippalakin tai juoksuvauhtia kiihdyttävät lenkkitossut.

Ainoat miinuspisteet Splatoon 2 saa siitä, ettei se ole kovinkaan erilainen peli edeltäjäänsä verrattuna, vaan käytännössä vanhaan peliin on lisätty vain yksi lisäpeli ja uusia alueita. Splatoonissa on kuitenkin roppakaupalla potentiaalia, joten kakkosversiossa olisi hyvin voinut olla paljonkin uutta. Lisäksi pelissä esiintyy paikoittain bugeja, mutta pelin viihdyttävyys kiinnittää huomion muualle. Häiritsevän paljon niitä ei kuitenkaan ole, joten kokonaisuus toimii ja sen vuoksi tämän pelin parissa voi hassutella useammankin kerran.

 
 
 
 
 

Copyright © 2018 pelisaitti.fi. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM