Vihdoinkin laadukas Sonic-peli

Vihdoinkin laadukas Sonic-peli

On kulunut aivan liian kauan siitä kun markkinoille on ilmestynyt oikeasti hauska, ainutlaatuinen ja viihdyttävä Sonic The Hedgehog -peli. 90-luvun kulta-aikoina Sonic oli melkeinpä jokaiselle tuttu Segalla pelattava suloinen ja vauhdikas siilihahmo, mutta sitten jotain tapahtui ja Sonic painui unholaan. Sitä on yritetty nostaa pinnalle useita kertoja, mutta lopputuloksena on ollut korkeintaan keskinkertaisia pelejä, joissa Sonic ei ole päässyt loistamaan ansaitsemallaan tavalla. Tähän on nyt tullut muutos nimeltä Sonic Mania.

Sonic Mania on mielenkiintoinen peli, jolla ei niinkään ole enää mitään tekemistä Segan kanssa. Kaikki huomio on keskitetty siihen, että Sonicista saataisiin nostettua jälleen pelin suuri tähti, jolla pelaaminen koukuttaa ja kiinnostaa.

Mistä pelissä on kyse?

Sonic Maniaan kätkeytyy tarina, joka sijoittuu siihen ajankohtaan, mihin viimeinen menestyksenä pidetty 90-luvun Sonic-peli päättyy. Tarina ei kuitenkaan ole pelin etenemisen kannalta varsinaisesti merkityksellinen, joten se tyydyttää lähinnä kovan luokan Sonic-fanien tarpeet. Tätä peliä voi aivan hyvin pelata myös tietämättä mitään Sonicin taustoista ja yksinkertaisesti nauttia pelin vauhdista ja energiasta, jota siinä piisaa.

Sonic Mania koostuu yli kymmenestä eri tasosta, jotka on jaettu kahteen erilliseen tyyppiin. Hieman yli puolet tasoista perustuu klassisiin Sonic-peleistä tuttuihin tasoihin ja loput ovat täysin ennennäkemättömiä tasoja, joista yksi upeimmista on länkkäriteemainen Mirage Saloon -taso. Vaikka pelissä on mukana paljon elementtejä vanhoista Sonic-peleistä, on ne nyt laadittu uudenlaista teknologiaa hyödyntämällä, jolloin peli tuntuu yllättävän modernilta. Toki mukana on myös jotain tuttua, kuten esimerkiksi pelin toimintaperiaate. Pelaaja pääsee valitsemaan hahmokseen yhden pelin kolmesta päähahmosta tai vaihtoehtoisesti ottaa sekä Sonicin että Tailsin mukaan peliin samanaikaisesti. Kullakin hahmolla on omat uniikit liikkeensä ja taitonsa, joita pelin aikana pääsee hyödyntämään.

Arvostelu

Sonic Mania ei ole täydellinen, mutta retropeliksi se on saatu erinomaisesti tuotua nykypäivään perinteitä kunnioittaen. Sonic Maniaa voi aidosti kehua parhaaksi asiaksi, mitä Sonic-pelisarjalle on viimeisten parin vuosikymmenen aikana tapahtunut. Onkin syytä toivoa, että Sega näkee tämän pelin mahdollisuutena nostaa sympaattinen Sonic jälleen pysyvästi pelimaailman kiintotähdeksi, sillä tällä vauhdikkaalla siilillä on siihen kaikki edellytykset.

 
 
 
 
 

Copyright © 2018 pelisaitti.fi. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM